Novinky

Reakce na článek R. Ruščaka v RZ únor/březen 2022

(ve kterém kritizuje volební výsledek konference TJ Spartak, provoz zimního střediska a nákup či prodej některých technologií a obviňuje ze spáchání trestného činu)

Milý Romane,

Většina delegátů volební konference rozhodla tak, jak rozhodla. Dopřejme novému výboru TJ klid na práci, nebudeme-li spokojeni, na příští volební konferenci můžeme zvolit nový.

V článku zmiňuješ petici Studenov 2014, která se Tě zjevně velice dotkla.

Nepodepsal jsem ji ani já, ani nikdo ze současného vedení a.s. Spartak. Ani jsme ji nečetli. Ta věc je minulostí, je to 8 let, proč se o tom bavit?

K tebou popisovaným nedostatkům v provozu: Stroje a zařízení se prodávají a místo nich se kupují jiná, to je přece normální. A ano, určitě by se leccos dalo dělat lépe, taky mě štve, že se některé věci nedaří.

Odbavovací systém Skidata byl vyměněn za systém Axess proto, že bylo potřeba zlepšit a zlevnit internetový prodej skipasů a zvlášť kvůli možnosti B2B prodeje, tedy na recepcích hotelů. Byly uzavřeny smlouvy s hotely ve Szklarské Porebě a v Harrachově. Návratnost této investice ukáže čas, teď ji nejméně o dva roky odsunula covidová omezení.

Spojení „kozel zahradníkem“ by bylo docela vtipné, kdybys ho vymyslel sám, takhle je to jen fráze. To, že celé vedení střediska i TJ (jak píšeš 20 lidí) označuješ za „kozly zahradníky“ ti nebudu vyvracet. Můj názor je ten, že tito lidé nejsou hlupáci, a už vůbec ne nepoctivci, jak naznačuješ (nebo jak mám rozumět výrazu „dostat se k moci a ohřát si svou polívčičku “?).

Je ale pravda, že jsou to amatéři, kteří své funkce vykonávají vedle své vlastní práce z nadšení buď zadarmo, nebo za symbolickou odměnu. Samotné vedení společnosti však amatérské určitě není, do vedení firmy s ročním obratem 80 mil. Kč amatérismus nepatří.

Tvé obviňování z trestného činu je ale už za hranou, máš-li důkazy, podej trestní oznámení. Počítej ale s tím, že prokáže-li se, že se trestný čin nestal, bude od tebe a.s. Spartak požadovat satisfakci. Pokud důkazy nemáš, tak mlč a nekydej na nikoho špínu.

Naše středisko bohužel nemohlo investovat stovky milionů,tak jako Špindl, Jánské, Klínovec, Dolní Morava a další střediska. Takže ústup z 2. na 9. místo v žebříčku TOP středisek (jak píšeš) je logický. Jak vypadá středisko, do kterého se neinvestuje, je názorně vidět na Studenově.

Středisko Horní Domky není business plánem, který generuje zisky. Za celou dobu své existence a.s.Spartak nikdy nerozdělovala dividendy, veškeré zisky jsou investovány do rozvoje střediska a stejně jsou tyto investice nedostatečné. Ten, kdo z něj profituje, jsou občané města.

Po postavení první lanovky se dostalo do insolvence město, které ručilo za dluh Spartaku.

Po postavení druhé lanovky jsme byli znovu na hraně insolvence, naštěstí se podařilo (díky osobním známostem) úvěr převést pod jinou banku a postupně splatit. Právě díky profesionalitě současného vedení.

Ale kdo nám teď půjčí 600 mil. Kč na modernizaci střediska, když návratnost je krajně nejistá? Budeme rádi, když nám letos banka schválí investici 10 mil. Kč do nutné výměny pohonů na lanovce Lysá hora.

Obáváš se pána s kravatou v limuzíně (asi zlého milionáře, který nám chce středisko ukrást)? Já bych si velmi přál, aby do našeho střediska své miliony investoval. Protože bez nich by středisko nebylo za pár let na devátém místě, ale dvacátém nebo padesátém. A i když v něm bude mít TJ Spartak třeba jen menšinový podíl, cena toho podílu bude větší než cena celého současného střediska. A nemusíme se bát, zůstane tady, nikdo nám ho neodveze.

Tento dopis nebudu zveřejňovat v městském zpravodaji, nepotřebuji popularitu a nemyslím si, že je správné někoho v tisku veřejně obviňovat ani na obvinění veřejně reagovat.

Volím umístění na stránkách TJ Spartak, aby členové TJ, kterým to není lhostejné, viděli také pohled z druhé strany.

 

Václav Novotný, předseda dozorčí rady

Tento článek vyjadřuje postoj dozorčí rady a.s. Spartak Rokytnice